Evenementen

 

Evenementen

 

Op deze pagina kunt u informatie vinden over het eerstvolgende evenement bij/met In Goede Aarde.

Het kan een evenement zijn dat wij zelf organiseren, denk daarbij aan een open dag, open tuin weekend of kerstmarkt.

De toegang is altijd gratis.

Een evenement dat wij niet zelf organiseren, maar dat maandelijks in onze tuin gehouden wordt, is het sterrenkijken. U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. De sterrenkijkvereniging vraagt hiervoor een kleine bijdrage.

Daarnaast kunt u ons regelmatig met onze streekproducten vinden op een markt in de omgeving. Ook bij evenementen rond de Doesburgermolen zijn wij aanwezig, zoals de molenmarkt, oogstfeest of midwinterwandeling.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een plek

waar jij jezelf

mag zijn!

 

Midwinterwandeling woensdagmiddag 27 december 2017

 

De Stichting Buurtschap Doesburger Eng biedt u direct na de kerstdagen de mogelijkheid even lekker de benen te strekken tijdens de midwinterwandeling op woensdagmiddag 27 december.

De wandeling voert over een gedeelte van het Klompenpad door de Doesburger Eng en over landgoed Zonnenoord.

De midwinterhoornblazers van “De Dijkbloazers” uit Lunteren zullen langs de route het geluid van de midwinterhoorn regelmatig laten horen.

Van 13.00 tot 17.00 uur zullen ze hun melancholieke klanken de Eng insturen.

 

Het centrale punt van de wandeling langs het Klompenpad is de Doesburger-molen aan de Doesburger Molenweg. Vanaf hier kan worden gekozen om het hele Klompenpad of een gedeelte ervan te wandelen.

De Stichting Buurtschap Doesburger Eng zorgt voor de entourage met een verlichte Doesburgermolen, een kerstboom en vuurkorven.

De glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep is verkrijgbaar bij de stand van Dagactiviteitencentrum In Goede Aarde.

Kinderen mogen marshmallows verwarmen boven het vuur.

Het a capella koor “Tarantella” onder leiding van Juliette Stout treedt op op verschillende plekken aan de route. Ze zingen liederen die passen in dit jaargetijde.

 

Het blazen van de midwinterhoorn, met zijn typische melancholieke geluid, is een traditioneel gebruik dat hoort bij de kerstperiode als aankondiging van het nieuwe licht of het kerstkind. De officiële periode om op de midwinterhoorn buiten te blazen loopt dan ook van 1e Advent tot Driekoningen (6 januari). In het oosten van ons land kun je in die periode dan ook op diverse plaatsen regelmatig de klanken van een midwinterhoorn horen, het liefst natuurlijk bij echt winterweer.

De leden van “De Dijkbloazers” vertellen u graag alles over deze traditie en het maken van de midwinterhoorns.